UD

A kompozit anyagok között elismert, de Kelet-Közép-Európában kevésbé elterjedt prepreg technológiát szeretnénk megismertetni és megkedveltetni azokkal, akik kiemelkedő mechanikai és megmunkálhatósági tulajdonságokkal rendelkező alapanyagot keresnek maradandó céljaik megvalósításához.

A prepreg egy speciális gyantarendszerrel előre impregnált vázerősítésű szövet. A vázanyag főként üveg - , szén - vagy aramidszövet, a gyantarendszer összetétele pedig erősen függ attól, hogy mire szeretnénk használni az előterméket. Felhasználása a kiváló mechanikai tulajdonságainak köszönhetően igen széleskörű:
Vázanyagokhoz, sport eszközökhöz, elem erősítésként de létjogosultsága van az autó -, tömegközlekedési eszköz - és hajógyártás területén is.
A kézi laminálással szemben a gépi laminálás egyenlő mennyiségű gyantatartalmat biztosít a szövet felületén (a felesleges gyanta gyengíti a kompozitot, többlet költséget okoz).

A prepreg végleges formáját hőkezeléssel érhetjük el, a hőkezelés ideje pedig nagyban függ a kezelés hőmérsékletétől. A mi prepregeink gyantarendszere már 70°C-tól térhálósodik, a kezelés időtartama az alábbiak szerint alakul:

80°C fokon 8 óra kezelés
90°C fokon 6 óra kezelés
100°C fokon 4 óra kezelés
120°C fokon 2 óra kezelés

 

 

Gépi impregnálásunk a garancia a tökéletes, előre meghatározott szövet - gyanta arányhoz, ami nem csak jobb, de állandó minőséget is jelent.